25 years of traveling

zondag, oktober 22, 2006

top 3: de beste douches ooit

1) Myanmar, in openlucht na 2 dagen trekken in de bergen
Myanmar, mei, zomer, aan de vooravond van het regenseizoen. Trekking tussen Kalaw en Inle Lake. Het is broeiend heet, het terrein is glooiend, nergens is er schaduw, de eerste dag staat een 8u durende tocht op het programma. Die tocht wordt nog wat verlengd want er wordt een festival tussen de verschillende bergstammen gevierd. Een unieke en niet te missen belevenis. Bekaf komen we uiteindelijk aan in het dorpje waar we overnachten. Het is ondertussen donker, electriciteit en stromend water is er niet. En wij zijn bekaf en hebben honger, relaxen, eten en slapen. De tweede dag van de trekking is opnieuw bloedheet... 's Avonds komen we aan bij een Boeddhistisch klooster. Hier zullen we overnachten en hier is er een douche... In openlucht weliswaar en met koud grondwater dat moet worden opgepompt. Het is valavond al goed afgekoeld in de bergen en het water is ijskoud maar het gevoel is fantastisch, zo verfrissend, onbeschrijflijk en ongeƫvenaard! De koude doet me sidderen en beven, het ijskoude water doet me gillen en naar adem snakken... Maar wat een gevoel, ik vergeet de vermoeiheid van de voorbije dagen, ik krijg een energieboost! Dit was met stip de beste douche ever!!!



2) Laos, Savannaket onder het stof na een vermoeiende stoffige busreis
We steken de grens tussen Vietnam en Laos over en waar Vietnam stopt, stopt de verharde weg... De bus aan de overkant is oud en gammel, het is bloedheet, er is geen airco. Enige optie zijn de raampjes maar omdat het pad bestaat uit mul zand en slijk worden we zowaar gezandstraald. De rit duurt om en bij de 6 uur en als we in Savannaket aankomen is er geen onderscheid meer tussen broek, T-shirt of zelfs onze huid, ons gezicht, ons haar... We zijn zandmannetjes geworden. De douche die we op dat moment ter beschikking hadden stond in onze badkamer, ze was proper maar er was enkel koud water en een kikker... Die zat mee te genieten en na de eerste gillen van het koud water op mijn vel, was deze douche zeer deugddoend!

3) Thailand, Pai, in een openlucht badkamer omringd door tropische planten
Een idyllische plekje, iedereen een eigen bamboohutje en een fantastische badkamer. In openlucht, afgebakend met bamboopalen. Vol met tropische planten en midden daartussen een fel blinkende wit porceleinen WC... en wat verder helemaal in de planten, een bamboostok doorprikt met gaten... De douche! Water komt uit de nabij gelegen rivier via een tuinslang die door de zon is opgewarmd. Het resultaat is lauw water door een massa gaatjes, alsof je in een tropische bui terecht gekomen bent en dat in een adembenemende omgeving! Een douche om nooit te vergeten dus en een geweldige afsluiter van deze top 3!





Naar Blog overzicht